Интернет

Мтел предложи защитен софтуер на Kaspersky Lab за Android телефони

Владимир Владков

Мобилно приложение за сигурност Kaspersky Internet SecurityМобилно приложение за сигурност Kaspersky Internet Security за Android телефони започна да предлага на своите абонати Мтел. Програмата за защита на мобилните устройства от вируси струва по 1,2 лв. с ДДС на седмица, но през първата използването й е безплатно, заявиха от мобилния оператор.

Решението на Kaspersky Lab не само предпазва устройството от вируси, злонамерен софтуер, червеи, хакерски и фишинг атаки, но и предоставя ценни функционалности за поверителност и против кражба, обясняват от Мтел защо са избрали именно този софтуер.

Включената функция срещу кражби локализира загубено или откраднато устройство, като притежателят може предварително да активира SMS команди, с които в случай на кражба премахне съдържаниe от телефона, да настрои аларма или да направи снимка на този, който го ползва в момента.

Потребителите на оператора могат да се абонират за програмата през потребителския си профил в Мтел зона или чрез SMS. Таксуването се извършва автоматично на седмична база, a дължимата сума се добавя към месечната сметка на абоната.

Покупката на приложението директно от сайта на Kaspersky Lab излиза $14,95 (около 26 лв.) за едно устройство годишно, но има и едномесечен тестов период. Kaspersky Lab предлага и безплатна версия на продукта, в която са „орязани“ функционалности като автоматично сканиране за зловреден код на приложения и устройства, защита срещу фишинг и SMS линкове, филтриране на контакти и защита на личните данни чрез скриване на контакти, текстови съобщения и др. от „шпиониращи очи“.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X