Интернет

БНП Париба вече предлага изцяло онлайн банкови депозити

Computer World

БНП Париба съобщи, че предлага първите по рода си изцяло онлайн банкови депозити в страната, предназначени за клиенти, които предпочитат да управляват спестяванията си, без да посещават банков салон, посредством новия сайт www.deposits.bnpparibas.bg.

Сайтът за депозити на БНП Париба е преминал през цялостна дигитална трансформация, която да даде ново лице на продукта „Депозити с бъдеще“ в онлайн среда, обясняват от банката. „Модерният и динамичен флат дизайн е разработен с акцент върху визуалното съдържание и е съобразен със съвременните тенденции в уеб дизайна. Депозитният сайт е оптимизиран на първо място за работа през мобилни устройства (mobile first), поради увеличаващия се в световен мащаб мобилен трафик, който генерира основното интернет потребление в наши дни. Responsive дизайнът е оптимизиран за всички последни версии браузъри и най-популярни операционни системи“, допълват от банката.

Екипът, изградил новия сайт, обръща специално внимание на подобреното потребителско преживяване. Процесът на откриване на нов депозит онлайн е оптимизиран в няколко отделни стъпки. Информационната структура на сайта също е подобрена – съдържанието е организирано по лесен и достъпен начин, като е поставен фокус върху конкретни ключови действия. На всяка страница има насочваща секция „Често задавани въпроси”, за да може потребителят да открие бързо необходимата информация, която да улесни избора му. Калкулаторът и формата за откриване на депозит са разположени на видно място на началната страница. Партньори в разработката на сайта са уеб агенция Despark, отговорни за дизайна, HTML кодирането и цялостната дигитална стратегия, както и Consorsbank, отговорни за разработването на софтуерните решения, използвани за изграждането на сайта, и за неговата поддръжка, посочват от банката.

„Финансовите институции в световен план се отнасят резервирано към динамичното развитие на дигиталната среда. От друга страна, технологиите еволюират, изискванията на нашите клиенти непрекъснато се повишават и ние трябва да можем да ги удовлетворим”, коментира Роман Романов, мениджър „Бизнес линия Депозити“ в БНП Париба за България.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X