Интернет

Теленор с нова облачна услуга за съхранение на видео и снимки

Владимир Владков

До 100 GB безплатно пространство за съхранение на снимки и видео предлага Теленор с новата си облачна услуга Capture, като с нея потребителите могат да освободят място в своя смартфон или таблет.

Макар че услугата е достъпна за всички потребители, независимо дали са клиенти на Теленор, самата регистрация осигурява само 2 GB свободно пространство в облака на Теленор. Абонатите на телекома могат да получат от 10 до 100 GB безплатно допълнително пространство в зависимост от избрания план, ако преподпишат или подпишат нов договор, допълват от компанията.

След като създадат свой профил в едноименнто мобилно приложение Capture (достъпно за iOS и Android), клиентите могат да качват, разглеждат и споделят свои снимки и видеo по всяко време и от всяко устройство както през мобилната мрежа или чрез Wi-Fi. Те могат да създават т.нар. „истории“, в които да организират снимките си по теми, събития и други, да канят свои приятели и близки да се включат със свои снимки и коментари. Качените в Capture файлове се запазват в оригинален размер и качество, а съдържанието е криптирано за допълнителна сигурност. Данните се кодират с 256-битов криптиращ стандарт, като криптирането се случва на няколко сървъра, намиращи се в центъра за съхранение на данни на доставчика на услугата Telenor Digital в Норвегия.

CW/Б

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X