Интернет

MasterCard представи подробна анатомия на транзакциите си

Computer World

Навечерието на Коледа и Нова Година са време за активно пазаруване, както на подаръци и храна за празниците, така и за билети за пътуване и забавление. Плащането с кредитни и дебитни карти е част от ежедневието ни, но от от MasterCard вярват, че ако запознаят картодържателите с „анатомията“ на транзакциите, това ще помогне за по-цялостен поглед както над употребата на карти, така и за изрядна кредитна история. За да обясни как работи една картова транзакция „отвътре“, MasterCard, която управлява една от най-големите мрежа за обработка на разплащания в света, представи инфографика.

В края на месец ноември от MasterCard съобщиха за иновацията на Транскарт Файненшъл Сървисис - най-новата услуга на ТФС, наречена виртуален номер за плащане в Интернет. Всеки притежател на кредитна карта trans.card MasterCard или дебитна карта trans.cash Debit MasterCard може да си създаде временен виртуален номер към своята картата, като определи самостоятелно лимита за плащане и срока на валидност на този номер. При плащане в Интернет вместо да въвежда реалния номер на картата си, клиентът може да ползва създадения виртуален номер. По този начин, независимо че плащането ще се извърши с пари от картата на клиента, реалният номер на тази карта ще остане недостъпен за потенциалните измамници.

ТФС препоръчва на картодържателите след всяко успешно плащане в Интернет да изтриват използвания за целта виртуален номер. Така рискът от злоупотреби в глобалната мрежа ще бъде сведен до минимум, уверяват от компанията.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X