Интернет

И Теленор пусна MS облачни услуги за бизнеса

Владимир Владков

Облачни бизнес приложения започва да предлага Теленор на бизнес клиенти си – това са Microsoft Office 365 и One Drive for Business.

В Office 365 са събрани офис приложенията Word, Excel, PowerPoint, Outlook и OneNote, като те ще бъдат предложени като облачна услуга и ще се актуализират непрекъснато. Бизнес клиентите на Теленор ще получат електронна поща и календар с капацитет 50 GB, с която могат да изпращат е-писма до 25 MB. Пощата ще е с актуална защита от спам и зловреден софтуер. „Услугата се базира на технологията Exchange Online и позволява на потребителите да използват собствения си интернет домейн за професионален е-пощенски адрес. Чрез приложението Outlook потребителите разполагат и с пълна офлайн поддръжка, а Outlook Оnline позволява уеб базиран достъп до пощата, календара и контактите чрез всеки съвременен браузър“, обясняват от Теленор.

Клиентите на оператора получават и възможност да организират онлайн конференции със споделяне на екрани, аудио и видео, виртуални табла, анкети и споделени бележки през Skype for Business, както и 1 ТВ място за съхранение и споделяне на съдържание в OneDrive for Business. Офис приложенията и вече създадените документи са достъпни навсякъде, от всяко устройство и от всеки интернет браузър, допълват от телекома.

OneDrive for Business предоставя онлайн място за съхранение с капацитет 1 ТВ и споделяне на работни файлове с високо ниво на сигурност на достъпа. Услугата предоставя възможност за съвместна работа с останалите потребители в реално време – редактиране на документи офлайн или онлайн, през интернет браузър или чрез мобилно приложение.

Теленор предлага на бизнес клиентите си различни пакети. Пакетът Office 365 Business Essentials включва пълна онлайн версия на основните приложения на Microsoft Office, 1 ТВ място за онлайн съхранение и споделяне на съдържание, е-поща до 50GB, Skype for Business и възможност за ползване на SharePoint и частната социална мрежа Yammer. Таксата за този план е 10,99 лв. без ДДС на месец при сключване на едногодишен абонаментен договор.

Пакетите Теленор Office 365 Business и Office 365 Business Premium предлагат пълен набор инсталирани приложения на Microsoft Office на до 5 компютъра на един потребител, онлайн версии на същите приложения и до 1 ТВ място за съхранение и споделяне на файлове и съдържание. В допълнение пакетът Office 365 Business Premium включва и услуги като е-поща до 50GB, Skype for Business, SharePoint и Yammer. Цената на пакета Office 365 Business е 19,99 лв. на месец без ДДС, а на пакета Office 365 Business Premium – 24,99 лв. на месец без ДДС при сключване на едногодишен абонаментен договор.

Отделно корпоративните клиенти на Теленор могат да се абонират и само за OneDrive for Business, който включва Office онлайн и 1 ТВ място за съхранение и споделяне на файлове и съдържание, като месечната такса е 9,99 лв. без ДДС при едногодишен абонаментен договор.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X