Интернет

До 31 август се набират номинации за топ уеб преприемачи в ЕС

Computer World

До 31 август желаещите могат да изпращат номинации за състезанието на Европейската комисия за водещи уеб преприемачи Europioneers Awards. Конкурсът, организиран съвместно с Deloitte, EYIF и Lewis PR, ще награди най-успешните преприемачи в сферата на ИКТ по време на церемония. Награждаването ще се състои на 12 ноември 2015 г. в Хелзинки, Финландия.

В надпреварата могат да се включат уеб предприемачи, които създават нови цифрови услуги и продукти с интернет и/или мобилни технологии като основен елемент.

Конкурсът има 3 категории: награда за уеб предприемач (Web Entrepreneur Award), награда за млад уеб предприемач (Young Web Entrepreneur Award) и награда за жена уеб предприемач (Female Web Entrepreneur Award).

Ако смятате, че познавате следващия уеб предприемач, млад уеб предприемач или жена уеб предприемач на годината, номинациите са отворени до 31-ви август и можете да посочите своя фаворит на http://europioneers.info/. В средата на септември ще бъдат обявени подбраните в късия списък (shortlist) и публичното гласуване, а в края на септември ще приключи гласуването.

Като посланик на кампанията за електронни умения на Европейската комисия eSkills for Jobs 2015-2016 евродепутатът Ева Паунова приканва заинтересуваните да се включат в инициативата.

Ева Паунова, посланик на кампанията за електронни умения на Европейската комисия eSkills for Jobs 2015-2016

Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) е изпълнител на проекта „eSkills for Jobs“ в България и през 2015-2016 г., като отново ще си сътрудничи с коалицията Digital Europe и EuropeanSchool.net. Основата цел на проекта е да повиши осведомеността на гражданите за нуждата от подобряване на техните умения при използването на ИКТ, необходими за намирането на работа. Проектът eSkills се фокусира не само върху ИТ специалистите, а върху всички млади хора, тъй като на много от тях им липсват електронни умения, които да им помогнат да се реализират в една бързо дигитализираща се икономика. Кампанията по проекта eSkills за 2015 и 2016 г. включва редица дейности у нас и в Европа.

БАИТ е координатор за България и на проекта Watify - европейска инициатива за насърчаване на дигиталното предприемачество и създаването на е-менторинг екосистема. Реализира се едновременно в 15 държави членки на ЕС. Целта на проекта е да окуражи младите предприемачи да реализират своите идеи като им се предоставя информация и достъп до менторски програми и финансиращи организации. Фокусът е върху стартиращи компании, които биват насърчавани да използват възможностите на информационните технологии.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X