Интернет

Turkcell и Ericsson ще проучват 5G технологията в Турция

Владимир Владков

Съвместна научно-изследователската и развойна дейност за 5G технологиите ще развиват съвместно турският телекомуникационен оператор Turkcell и Ericsson. Двете компании са сключили специален Меморандум за разбирателство, подписан от главния изпълнителен директор на Turkcell Каан Терзиоглу и главния изпълнителен директор на Ericsson Ханс Вестберг в Ericsson Studio в Стокхолм.

„В партньорство с Ericsson целим да разработим съвместни правила за работа в различните случаи на използване на 5G, изисквания и сценарии за внедряване и оценка на ефективността на ключови технологични компоненти. Това сътрудничество ще ни позволи да отговорим на нуждите и очакванията на потребителите и корпоративните си клиенти от различни индустрии. Ще продължим да работим в тясно сътрудничество с нашите партньори в сферата на 5G“, твърди Терзиоглу.

„Очакваме навлизането на 5G да започне в близко бъдеще и по тази причина се фокусираме върху начините, по които индустрията ще възприеме 5G стандарта в световен мащаб, за да предостави възможности и услуги извън вече познатите през 4G. Чрез такова сътрудничество с оператор можем да направим практически проби в рамките на действащи тестови мрежи, които ще ни дадат ценна информация“, допълва Ханс Вестберг.

Ericsson продължава да ръководи развитието на 5G системата като координатор на новия проект METIS-II на Европейския съюз за разработване на цялостен дизайн на 5G радиосистема и план с препоръки за 5G стандартизация. На стратегическо ниво METIS-II ще осигури рамката за 5G сътрудничество в 5G инфраструктурното публично-частно партньорство за обща оценка на концепциите за 5G радио мрежови достъп и план с препоръки за 5G спектъра. Проектът ще доведе до изготвяне на план за съгласувани действия на регулаторните органи и на органите по стандартизация.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X