Интернет

Глобул стана Теленор, пуска нови планове Резерв

Владимир Владков

Владимир Владков

Мобилният оператор Глобул от днес започва да действа под името Теленор. Юридическото название на компанията става „Теленор България“ ЕАД, като по този начин отразява промяната в собствеността й, заявиха на пресконференция в София Хил - Мортен Йонсен, изпълнителен вицепрезидент на Telenor Group, и Стайн - Ерик Велан, главен изпълнителен директор на Теленор България.

През август м.г. Telenor Group придоби Глобул от Cosmote за 717 милиона евро. Освен името, българският оператор ще ползва логото, цветовата схема и корпоративната идентичност на Telenor Group. Тя ще бъде включена в дизайна на всички продукти и услуги на Теленор България, на уебсайта на оператора и на мобилния портал, както и във всички 250 магазина на компанията в страната, които ще бъдат обновени постепенно в следващите месеци, каза още Велан.


Глобул стана Теленор, пуска нови планове Резерв

© Владимир Владков, Computerworld.bg


Глобул стана Теленор, пуска нови планове Резерв

© Владимир Владков, Computerworld.bg

„Какво не се променя? Клиентите не трябва да преподписват своите договори или да сменят своите SIM карти, мобилните им номера остават същите, каза още той. - Запазваме и представителите на компания.“ Същевременно компанията продължава да инвестира в модернизирането на мобилната си мрежа, като досега е обновена около 40% от нея в цялата страна и тя е „готова да поддържа и 4G технологии“, заяви шефът на Теленор България.


Глобул стана Теленор, пуска нови планове Резерв

© Владимир Владков, Computerworld.bg

„Инвестициите на Telenor Grup в България показват нашите намерения да бъдем дългосрочен инвеститор. Новата търговска марка и новата корпоративна идентичност са логична следваща стъпка в интеграцията на българското ни подразделение в голямото семейство на Telenor Group, което включва компании в 13 страни от Европа и Азия с общо над 176 милиона абонати“, заяви вицепрезидентът на норвежката група Хил - Мортен Йонсен. Очаква се проектът за обновяване и подобрение на мрежата на Теленор, изпълняван от Huawei с помощта и на редица български подизпълнители, да приключи по график през първата половина на 2015 г.

Нови планове и услуги

„Изграждаме нова култура на работа на Теленор. Първо слушаме служителите и клиенти си, едва след това вземаме решения“, добави Велан. Той обяви, че потребителите могат да очакват еднакво третиране на новите и настоящите клиенти. „Това означава, че всеки наш клиент ще има равен достъп до всички наши търговски предложения и промоции, както и до най-новите и търсени модели мобилни устройства, предлагани от Теленор, на еднаква цена и при равни условия”, заяви Велан. Теленор скоро официално ще предложи iPhone 6 и iPhone 6 plus на българския пазар на изключително конкурентни цени, тъй като „Теленор е единственият български оператор с официален договор с Apple за iPhone“, добави изпълнителният директор на Теленор България.

Компанията обяви и новите си абонаментни планове Теленор Резерв, които предоставят на клиентите „персонален резерв от минути за разговори и мегабайти за мобилен интернет“. Резервът се активира автоматично след изчерпване на месечния пакет за потребление на абоната и е на разположение на всеки потребител на план Теленор Резерв без допълнително заплащане. Този резерв е валиден за целия срок на договора, като след изчерпване на включените минути и трафик мобилни данни може да бъде презареден.


Глобул стана Теленор, пуска нови планове Резерв

© Владимир Владков, Computerworld.bg

В месечния план за 13,99 лв. например има 500 мин. към мрежата на Теленор у нас и още 50 към всички мрежи у нас, както и 200 MB мобилен интернет. Резервът за този план е 100 национални минути и 200 MB мобилен интернет. В най-скъпия план „Резерв“ с месечна такса от 99,99 лв. са включени 10 000 минути в мрежата на оператора, още 1000 мин. към всички национални мрежи и 100 мин. за роуминг, както и 10 000 MB мобилен трафик данни. Резервът за целия срок на договора е 2000 национални минути за разговори и още 10 000 MB мобилен интернет.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X