Интернет

Макс пусна LTE интернет и във Варна

Владимир Владков

От днес телекомуникационният оператор Макс предлага LTE базиран 4G мобилен интернет и във Варна. Включването на града към първата и единствена засега търговска 4G LTE мрежа в България съответства на плановете на оператора за 50% покритие на градското население до края на 2014 г., заявиха от компанията. Потребителите и във Варна могат да избират от абонаментни планове, осигуряващи високоскоростен мобилен интернет със скорост на сваляне до 75 Mbps, обяви на специална пресконференция Мария Тойчева, главен маркетинг директор на Макс.

 

„Пускането на 4G LTE във Варна е важна стъпка за нас, която показва, че реализираме плановете си за стабилен растеж. Нашата цел е постигане на 50% покритие на градското население до края на годината. Вярваме, че хората имат нужда от мобилен интернет от най-ново поколение и интересът към 4G услугите ни е доказателство, че това е бъдещето на мобилния интернет в България, заяви Мария Тойчева. - Подготвили сме специална изненада за Варна – един от първите 50, избрали 4G LTE услуга в нашите магазини, ще спечели LG G Pad 8.0 с 3 месеца безплатен супербърз мобилен интернет”, добави Тойчева.

Варна е седмият град, в който Макс предоставя услугите си след София, Стара Загора, Русе, Сливен, Банско и Плевен. Операторът предлага абонаментни планове за 4G мобилен интернет със срочен договор и неограничен интернет трафик, както и възможност за покупка на 4G таблети, включително промоционалния LG G Pad 8.0.

На онези, които нямат 4G таблет или телефон, Макс предлага устройства за 4G LTE достъп – USB модем, мобилен WiFi рутер (бисквитка) и WiFi рутер, които приемат 4G сигнала от мрежата и дават възможност услугите да се използват на таблети, смартфони, лаптопи, компютри. Бисквитката и рутерът дават възможност за едновременно свързване на до 10 устройства.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X