Интернет

Мтел поде инициатива за уеб грамотност - Интернет за всички

Computer World

16 младежи от приемни семейства преминаха обучение за Интернет грамотност в Мтел, като част от новата програма на телекома „Интернет за всички“, съобщиха на 22 август от компанията. Инициативата си поставя за цел да помага на деца и младежи, като ги обучи в основните правила за безопасна работа с Интернет. Лектори в рамките на програмата са специалисти от компанията, които обучават младежите безвъзмездно.

Кадър от обучението по Интернет грамотност в Мтел на 16 младежи от приемни семейства.

Програмата се фокусира върху сигурността при работата в световната мрежа и полезността на Интернет за научаването на нови неща. Това е и основната тема на книгата „Първи стъпки в Интернет“, която Мтел издаде, за да може по лесен и достъпен начин подрастващите да осъзнаят колко е важно не само да могат да използват Интернет, но и как да го правят по сигурен начин.

С подкрепата на Мтел, освен денят в телекома, момичетата и момчета от приемни семейства прекараха цяла седмица на летен лагер в София. Sofia Motion Camp е инициатива, която се реализира по идея на самите младежи, които участваха в Националната годишна среща по приемна грижа, проведена в края на май, отново с подкрепата на Мтел. Служители от телекома посветиха по един ден на гостуващите младежи, за да ги запознаят със своите хобита или просто за да се забавляват заедно с тях.

Мтел подкрепя каузата на приемното родителство чрез проекта „Приеми дете. Създай бъдеще“ вече трета поредна година. Благодарение на телекома се реализират редица кампании за популяризиране на социалната услуга и подкрепа на приемните родители в тяхната мисия.

Мтел предоставя по един лев от стойността на над 30 модела от най-търсените модели смартфони за децата в приемни семейства. До края на август клиентите имат възможността да закупят с до 250 лева по-евтино „умни устройства“ на марките Samsung, HTC, Sony, LG и други.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X