Интернет

PayPal придоби разработчика на мобилни плащания StackMob

Владимир Владков

Поделението на Ebay PayPal обяви във вторник, че е придобила StackMob, компания, специализирана в разработката на инструменти за създаване на мобилни приложения.

Условията по сделката не бяха обявени. Базираната в Сан Франциско StackMob е основана през 2010 г. Тя предлага специализирани програмни API интерфейси, които улесняват разработчиците при свързване на мобилните приложения към основни платформи като Salesforce и SAP.

StackMob предлага безплатна базова услуга и по-усъвършенствани пакети на абонатен принцип заедно със споразумения за ниво на обслужване, специализирани бази данни, сървъри и поддръжка. Клиенти на компанията са Red Hat, Adobe Systems, Verizon и Urban Outfitters.

PayPal каза, че StackMob ще допринесе за собствения й развой на нови платежни продукти, като ще търси начин да диверсифицира обработката на плащания, прониквания в магазините.

Нейната технология „Beacon" ползва Bluetooth връзка, позволяваща на потребителите да плащат за стоки без дори да отварят мобилното приложение, след като купувачите вече веднъж са се „чекирали" в магазина. През август PayPal обяви чип и PIN четец, който помага на малките фирми да приемат защитени плащания с кредитни и дебитни карти.

IDG News Service, Сидни 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X