Интернет

Yahoo купи фирмата за излъчване на концерти на живо Evntlive

Владимир Владков

Yahoo скоро може да излъчва на живо повече концерти, след като придоби стартираща фирма за живо излъчване на музика Evntlive.

Yahoo купи младата компания като част от усилията си да разшири своите развлекателни услуги, потвърди говорителка на Yahoo в петък. Тя не каза колко е платила Yahoo за Evntlive, която пусна бета версия на своята услуга този април.

 

8 служители на Evntlive ще се присъединят към Yahoo и ще работят в централа й в Сънивейл, Калифорния. Услугата обаче ще бъде спряна и ще видим как Yahoo ще ползва талантите, които придоби след сделката.

Въпреки детската си възраст Evntlive вече е излъчила стотици изпълнения на певци и цели фестивали, пише в съобщение на фирмата. Нейната услуга дава възможност на потребителите да получават поточно видео от концерти на живо или по заявка на своя настолен компютър, таблет и смартфон. Evntlive излъчва наживо и интервюта с певци и музикални видеофайлове, според кешираната версия на вече затворения сайт.

Yahoo е в постоянен процес на изкупувания след като Мариса Мейър стана главен изпълнителен директор миналата година. Петъчната сделка се отличава, тъй като е в област, върху която Yahoo се фокусира – медии и развлечения. Екипът на Evntlive се присъединява към поделението за бизнес видео на Yahoo, което предоставя собствени и външни новини, спортни събития, развлекателни програми и друго съдържание. Поделението включва Yahoo Screen, обединяващо видео от всички останали сайтове на Yahoo. Популярните видеофайлове в момента включват презентация от снимки на Нелсън Мандела, с любезното съдействие на серията на Yahoo „Weekly Flickr".

Yahoo има и свой сайт Yahoo Music, който предлага видео от Yahoo и външни доставчици като списание Rolling Stone например.

Мейър много хареса живото видео. Компанията вече излъчва своите доклади за тримесечните финансови резултати във формат живо новинарско предаване вместо да ползва обичайните телеконференции, а Мейър каза, че иска да надгради видеопредложенията на Yahoo.

Заедно с развлекателните услуги, част от новото видео ще бъде под формата на новини. Yahoo нае ТВ водещия Кати Коурик, която да ръководи разрастващия се екип от кореспонденти. „В Yahoo инвестираме в предоставянето на абсолютно най-доброто съдържание и видео на нашите потребители", каза преди време Мейър.

IDG News Service, Сан Франциско

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X