Интернет

По случай своята десета годишнина Skype раздава 30 безплатни Wi-Fi минути

Computer World

Вчера, 29 август, Skype отбеляза десетгодишен юбилей. Създадената през 2003 г. от шведa Никлас Зенстрьом и датчанинa Янус Фрийс компания измина пътя от новаторска гласово приложение до глобална организация, оценена на милиарди долари и обединяваща повече от 300 милиона потребители. В момента програмата е собственост на компанията Microsoft.

Във връзка с отбелязването на юбилея Skype е приготвила подарък за всички свои потребители. В периода от 29 август до 1 септември всеки Skype потребител може да се регистрира, за да получи 30 минути безплатен Skype WiFi. Безплатните WiFi минути могат да се използват по всяко време през следващите 30 дена.

За последното десетилетие Skype спечели милиони потребители, между които и много знаменитости като Опра Уинфри, британското кралско семейство, Лейди Гага и др. По Skype разговарят героите от сериала „Теория за Големия взрив“, Железния човек Тони Старк, участниците в риалити шоу програми по MTV.

По целия вече има над 2 милиона Skype Wi-Fi точки, а звъненето по Skype се осъществяват по всчики точки на света – от Северния до Южния полюс, високо в планините и на морското дъно. За десет години Skype потребителите са говорили в рамките на 1,4 трилиона минути или 2,6 милиона години.

www.neowin.net

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X