Интернет

Pirate Bay пусна Web браузър за избягване на цензурата

Владимир Владков

Pirate Bay представи свой собствен браузър, който може да бъде използван за заобикаляне на цензурата и блокадите.

PirateBrowser е прост, предварително конфигуриран Firefox браузър, който прави Pirate Bay и други блокирани сайтове моментално достъпни в страни, в които сайтът е блокиран, обяви уебсайтът с торент търсачка в своя блог.

PirateBrowser ползва Vidalia, междуплатформен графичен контролер за Tor софтуер, който дава възможност на потребителите да стартират и спират Tor анонимна мрежа.

Този клиент е снабден и с Firefox портативен браузър на Mozilla с добавката FoxyProxy, набор от инструменти за управление на проксита за Firefox, Google Chrome и Internet Explorer, който заобикаля филтрирането на съдържание в някои страни.

 

Комбинирано с някои допълнителни настройки, PirateBrowser позволява на потребителите да „се изплъзнат от цензурата, която страни като Иран, Северна Корея, Великобритания, Холандия, Белгия, Финландия, Дания, Италия и Ирландия налагат на своите граждани", твърдят от сайта PirateBrowser.

Пускането на браузъра, който отпразнува 10-годишния юбилей на Pirate Bay, е предназначено само за заобикаляне на цензурата, коментират от Pirate Bay. Хората, които искат да сърфират в уеб по-сигурно, може да пробват VPN услуги като Privacy.io.

PirateBrowser е достъпен от piratebrowser.com. Все още не са обяви версии за Linux или Mac.

IDG News Service, Амстердам

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X