Интернет

Flickr е радикално променен и предлага безплатно 1 ТВ за съхранение

Computer World

Yahoo обяви, че е направила радикални промени в услугата за онлайн съхранение и споделяне на изображения Flickr, която вече има модернизиран потребителски интерфейс и предлага безплатно един ТВ място за съхранение. Промените бяха представени вчера на пресконференция в Манхатън, веднага след като Yahoo обяви на същия ден, че наистина ще придобие Tumblr за $1,1 млрд.

Откакто Yahoo купи Flickr през 2005 г., компанията бе критикувана, че е оставила сайта да загуби потенциала си, тъй като досега не прави големи подобрения по него. Така Flickr постепенно губеше популярността си за сметка на нови напористи играчи, като Instagram и социалните мрежи като цяло. Въпреки това сайтът все още има около 89 млн. потребители.

Дългоочакваните значителни промени, обявени в понеделник, се очаква да „направят Flickr страхотен отново“, заяви Мариса Майер, CEO на Yahoo.

Вследствие на обновлението потребителите на Flickr вече получават

безплатно цял терабайт за онлайн съхранение,

за да могат да качват наистина много снимки, при това в пълната им резолюция, като едно изображение може да е до 200 MB. Един ТВ може да побере почти 500 000 фотографии с резолюция 7 МР, или малко над 218 000 кадъра с резолюция 16 МР, изтъкна Yahoo. Също така изображенията в сайта сега могат по-лесно да бъдат споделяни в социални мрежи, като Facebook, Twitter и, разбира се, Tumblr.

Потребителите могат да качват и видеоклипове с качество до 1080р (HD) и с размер до 1 GB. Flickr обаче позволява да се гледа само до 3 мин. от всяко видео.

За да увеличи един потребител мястото си за съхранение на фото- и видеосъдържание до 2 ТВ, трябва да е готов да плати $499,99 за една година. Този абонаментен план изключва рекламите, които се виждат в безплатните профили.

Има и друг план, който изключва рекламите и е десет пъти по-евтин, но пък при него мястото за онлайн съхранение си остава 1 ТВ.

В допълнение новият Flickr има

по-модерен, фотоцентричен потребителски интерфейс.

Голяма част от текста, линковете и другото съдържание в сайта, което не е изображения, е скрито.

Flickr има и ново приложение за AndroidСъщо така за Flickr има и

ново приложение за Android.

Миналия декември излезе обновление за iOS приложението.

В Yahoo се надяват, че с повече усилия Flickr ще заеме ключово място в един по-унифициран набор от услуги. „Когато се вгледате в тези продукти, като ги пускаме обновени, виждате един нов, консистентен изглед и усещане“, коментира Мариса Майер.

За да стане по-конкурентоспособна, компанията влезе в динамичен ритъм на придобивания, като сред погълнатите компании и мобилни приложения бяха Astrid, Summly, Milewise, GoPollGo и Jybe. Ходът с Tumblr беше най-дръзкият, откакто Майер е начело на Yahoo.

Като част от цялостната промяна компанията дори ще премести голяма част от служителите си в Ню Йорк в нов офис в бившата сграда на New York Times на Таймс Скуеър. Екипът на Tumblr обаче ще си остане в в офиса си на Юниън Скуеър в Манхатън. Централният офис на Yahoo е в Сънивейл, Калифорния.

IDG News Service Сан Франциско

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X