Интернет

Google значително обнови търсачката си за изображения

Computer World

До няколко дни Google ще пусне за всички потребители обновление на търсачката си за изображения. Актуализацията не само ще промени дизайна на търсачката, но и ще я направи по-бърза и по-удобна за употреба.

На базата на коментарите от потребители и уебмастъри променихме дизайна на Google Images, за да предоставим по-добро търсене на изображения“, заяви в блог Хонги Ли, помощник продуктов мениджър в Google.

Обновената търсачка предоставя по-голям предварителен преглед на изображенията, заедно със съответните мета данни, като всичко това се вижда без да е необходимо потребителят да бъде пренасочван към друга страница.

За допълнителен комфорт е добавена и възможност за скролване и със стрелките на клавиатурата.

В информационния панел пък Google ще даде по-добра видимост на страницата, където дадено изображения е хоствано. В информацията се включва както името на домейна, така и размера на изображението. За отиде до страницата с това изображение, потребителят вече може да кликне върху името на домейна или върху отделен бутон за посещаване на въпросната страница.

Много важно подобрение е и ускорената работа на търсачката. По-високата скорост идва от това, че вече страниците, хостващи изображения, няма да се зареждат в iframe зад детайлите за изображението. Тази промяна се очаква и да подобри точността на метриките на уебмастърите.

В предходното обновление на търсачката за изображения Google промени алгоритъма й така, че да е по-малко вероятно да покаже порнографско съдържание, ако потребителят не търси такова.

PC World САЩ

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X