Интернет

Twitter пусна мобилно приложение за създаване и споделяне на видео

Computer World

Vine записва видео, докато потребителят държи пръста си върху екранаTwitter обяви ново безплатно мобилно приложение за създаване и споделяне на видео, наречено Vine. То е налично за iPhone и iPod touch и позволява на потребителите да се свързват посредством кратки, 6-секундни видеоклипове, които са с автоматично включено повторение.

Вярваме, че ограничението вдъхновява креативността, дали чрез tweet от 140 знака, или чрез 6-секунден клип“, коментира в блог Дом Хофман, съосновател и генерален мениджър на Vine – компанията, която стои зад приложението и е част от Twitter.

Според Дейна Мидълтън, CEO на Performics и автор на „Marketing in the Participation Age“, коментира, че Vine може да стане много популярна услуга и че ограничението от 6 сек., точно както 140-те знака, е перфектно за средностатистическото време на онлайн внимание на един човек. Клипчетата в Twitter може да станат популярни поради същата причина, поради която станаха популярни и gif-овете в Tumblr – те са кратки, съдържателни и лесни за споделяне, смята тя. „Много хора разчитат Twitter за новини в реално време. Сега тези новини в реално време могат да включват видео, докато събитието се случва, където и да е по света“, отбеляза Дейна Мидълтън.

Други бяха позитивни по отношение простотата на Vine – приложението записва, докато потребителят държи пръста си върху екрана. Един клип може да бъде заснет и на няколко пъти, като всеки път потребителят задържа пръста си, докато не бъде достигнат лимита от 6 сек. „Това е видео, което не е сложно“, коментира Брайън Блау, директор на проучванията в Gartner.

Анализаторът добави, че е възможно други видеоуслуги, като Tout или YouTube, да реагират с подобни предложения в отговор на Vine.

IDG News Service Сан Франциско

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X