Интернет

Bing контрира Google с партньорство с Yelp

Computer World

Интеграцията на Bing и Yelp ще приключи до няколко седмици, като ще е налична само за САЩMicrosoft явно няма намерение да гледа отстрани как Google взема лидерството в сферата на локалното онлайн търсене в САЩ чрез партньорството си със Zagat. От компанията обявиха, че търсачката Bing вече ще включва в резултатите си съдържание от Yelp онлайн услуга, която помага на хората да откриват ресторанти, хотели и магазини на базата на мненията на други потребители. Това допълнение започна да става активно в САЩ от 14 юни и трябва да бъде налично в цялата страна до няколко седмици.

Дали става въпрос за откриване на подходящия ресторант, планиране на забавленията за довечера, или намиране на местни услуги, Yelp се утвърди като доказан и доверен ресурс. Това да позволиш на хората да правят повече с търсенето включва изграждането на спектър от функционалности и данни, на които хората вярват“, коментира Майк Николс, генерален мениджър за Bing.

Партньорството между Bing и Yelp върви по петите на Google+ Local – услуга, която едновременно предоставя потребителски ревюта на ресторанти, публикувани в Zagat, и препоръки от приятели в Google+. Тази услуга, която бе представена в края на май, обаче не е само за потребители на Google+ – тя е налична като таб в социалната мрежа, но може да бъде активирана и в търсачката Google, както и в мобилното приложение за Google Maps.

Всичко това е част от еволюцията на търсенето, което стане повече от простото откриване на неща – коментира Зевс Керравала, анализатор в ZK Research. – Днес търся, намирам резултат и след това отивам в Zagat или Google+, за да открия ревюта. Тяхното моментално наличие спестява стъпки и време.“

Напоследък Microsoft също е заета с обогатяването на Bing. Миналата седмица компанията обяви, че ще разшири резултатите в търсачката си чрез партньорство с Encyclopedia Britannica. Сега Bing включва в резултатите си отговори от Britannica Online.

Computerworld САЩ

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X