Интернет

Xperia miro и Xperia tipo са двата нови смартфона на Sony Mobile

Владимир Владков

Два нови смартфона Xperia - Xperia miro и Xperia tipo, представи днес в Лондон Sony Mobile. Xperia miro е елегантен и стилен апарат, който предлага интеграция с Facebook, включително контакти, галерия и музикален плейър. Смартфонът разчита и на аудио технологията на Sony xLOUD™ за кристално чист и ясен звук, заявиха от японския производител.

Другият нов модел Xperia tipo ще бъде наличен и във вариант с две SIM карти – Xperia tipodual, така че потребителите да преминават от един към друг тарифен план и да използват най-изгодната за тях тарифа. И двата смартфона ще бъдат налични на световния пазар през третото тримесечие на 2012 г., добавят от компанията.

И двата нови модела са базирани на мобилната операционна система Android 4.0 ("Сладоледен сандвич").

„Xperia miro и Xperia tipo са предназначени за потребителите, които търсят забавление и функционалност, която винаги се асоциира с Android смартфоните от висок клас", коментира Калъм МакДъгал, директор Xperia маркетинг в Sony Mobile Communications. - Xperia miro е за онези, които търсят всички социални медии на едно място и страхотно музикално забавление, докато Xperia tipo е за потребителите, които искат да усетят за пръв път ползите от това да имат смартфон, с който са заменили обикновения си телефон", добавя той.

Xperia miro има 3,5" дисплей с резолюция 320x480, 5 Mpx камера и видеозапис с 30 кадъра в секунда. Предоставя цветни светещи сигнали за входящи съобщения и новости от социалните мрежи с възможност за персонализация. Предна камера се ползва за видеоразговори между смартфони, таблети и компютри. Безжичната DLNA връзка предлага лесно разглеждане на снимки и видеоклипове на телевизор, таблет или компютър. „Мощната батерия дава над 24 часа време за работа", твърдят от японската фирма. Xperia miro ще се продава в черно, черно/розово, бяло и бяло/златисто. В някои страни апаратът се продава с предварително инсталирани услуги Music Unlimited от Sony Entertainment Network, които предоставят незабавен достъп до милиони песни в движение. У нас тази услуга все още не е налична.


Xperia miro и Xperia tipo са двата нови смартфона на Sony Mobile

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Xperia tipo има по-малък 3,2" дисплей от устойчиво на надраскване минерално стъкло, камерата е 3,2 Mpx камера и вградено приложение за управление на мобилния интернет трафик с цел следене на потреблението. Разчита на процесор 800 MHz Qualcomm Snapdragon. Разполага с Bluetooth и Wi-Fi и батерия с капацитет 1500 mАh с над 24 часа живот. Този модел ще се продава в червено, бяло, синьо и черно. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X