Интернет

Amazon CloudFront вече поддържа и динамично съдържание

Computer World

Amazon Web Services (AWS) обогати своята услуга за уеб хостинг CloudFront с поддръжка на динамично съдържание, което може да бъде персонализирано за всеки потребител. Така сайтовете, които вече използват CloudFront за хостване или кеширане на статични елементи, вече могат да използват услугата и за да поднасят на посетителите динамично съдържание, персонализирано с помощта на облака EC2.

Цените за поддръжката на динамични елементи са същите като тези за статична информация и започват от $0,12/GB (или $0,02/GB след първите 5 PB) и $0,0075 за 10 000 HTTP заявки.

CloudFront обаче може да обслужва съдържание от едва 30 места в глобален план, което е много малко в сравнение с над 1700-те локации в мрежата за доставяне на съдържание (CDN) на Akamai, например.

Но от AWS изтъкват, че хостингът на динамично съдържание с CloudFront е по-лесен за употреба, отколкото традиционните CDN, които често изискват специфичен код за уеб сайтовете и понякога конфигурацията им отнема дни или седмици. От Amazon Web Services твърдят, че ускоряването на уеб съдържание с тяхната услуга може да бъде извършено за минути чрез AWS Management Console.

През април компанията също обогати CloudFront, като добави възможността за насочване на живо съдържание към iOS устройства и към компютри, използващи SilverLight.

IDG News Service Париж

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X