Интернет

Adobe качи Lightroom 4 в Mac App Store

Computer World

На 10 май Adobe Systems качи Lightroom 4 в Mac App Store на цена от $149. Това не е първото приложение, което компанията качва в онлайн магазина за Mac софтуер, но може би е най-голямото име сред всички налични приложения там. Досега Adobe се ограничаваше в Mac App Store до софтуера от линията Elements, която включва по-малки издания на Photoshop и Premiere.

Появата на приложението в Mac App Store идва няколко месеца, след като то дебютира през март, отново на цена от $149.

От компанията посочиха, че каченият в онлайн магазина Lightroom 4 е същия като този в техния сайт. Но има и две разлики. Първо, потребителите с по-стари версии на софтуера могат да направят ъпгрейд срещу $79 само през сайта на Adobe. И второ – единствено от сайта на Adobe може да бъде изтеглена безплатна тестова версия.

Въпреки това за новите потребители би трябвало да е по-лесно да си свалят Lightroom 4 от Mac App Store, тъй като той е по-удобен от онлайн магазина на Adobe.

Ако продажбите на Lightroom 4 потръгнат добре в Mac App Store, е възможно там да видим и други по-сериозни приложения на компанията. Но пък, имайки предвид Creative Cloud, не е съвсем ясно как точно се вписва Mac App Store в стратегията на Adobe.

Macworld.com

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X