Интернет

Google пуска автоматични преводи в Gmail за всички потребители

Computer World

Google планира да предложи на всички потребители на Gmail услуга за автоматични преводи на текст. Активацията на новата функция вече започна и до няколко дни би трябвало да е факт навсякъде.

Google за пръв път представи услугата си за превод на имейли през 2009 г. като проект на Gmail Labs. След това потребителите имаха възможността да активират функцията през настройките на пощата.

Тъй като досега коментарите относно услугата са били позитивни, компанията реши да я активира автоматично за всички. Добри отзиви е имало и от клиенти на Google Apps for Business, които използват функцията за улесняване на сътрудничеството между хора, говорещи различни езици. Други пък просто искат лесно да могат да четат новинарски чуждестранни бюлетини, сподели в блог Джеф Чин, продуктов мениджър за Google Translate. „Тъй като преводът на съобщения беше един от най-популярните лабораторни проекти, решихме, че е време да го изведем от Gmail Labs и да го преместим в реалния свят“, коментира той.

Потребителите на услугата могат да избират дали писмата от даден език винаги да бъдат автоматично превеждани на друг език, като кликнат върху "Always Translate". Ако пък някой не желае тази функция да бъде включена, тя може лесно да бъде деактивирана.


Google пуска автоматични преводи в Gmail за всички потребители

© Computer World, Computerworld.bg

Освен това компанията обяви, че други две лаборатории разработки – Title Tweaks и Smart Mute – ще напуснат лабораторията, за да заработят в реални условия. Същевременно обаче Google се отказва от работата по осем други функции за Gmail, които също бяха лабораторно разработвани, но не са станали достатъчно популярни. Сред тях са функцията Inbox Preview, играта Old Snakey и опция за персонални формати за дати.

IDG News Service Бангалор

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X