Интернет

LG представи собствена "облачна" услуга

Computer World

Компанията LG Electronics официално обяви своя собствена „облачна“ услуга за съхранение на цифрово съдържание, която може да работи с фирмени Android смартфони, компютри и телевизори от линията Smart TV. Тя трябва да осигури лесен начин на потребителите за съхранение на файлове, а за използване на нейните възможности трябва да се изтегли специално клиентско приложение от мобилните портали Google Play или LG SmartWorld или от сайта www.lgecloud.com.

Уникална особеност на LG Cloud се явява технологията Real-time Streaming Transcoding, позволяваща прекодирането на медиасъдържание в рамките на „облачната“ услуга в зависимост от това, какъв тип устройство е включено към нея, като след това се предава то в поточен режим с минимално забавяне. По този начин потребителят ще получи готово за използване съдържание във формат, подходящ за конкретно устройство, и няма да се безпокои за наличието на определн кодек. 

Услугата поддържа работа и с 3D съдържание, а конкретното тримерно видеосъдържание може да се изтегли през 3G и Wi-Fi. LG Cloud ще се предлага както в безплатна, така и в платена версия. Дисковото пространство може да варира в зависимост от пазара, на който се предлага услугата. Същевременно американския варинат на LG Cloud се предлага с 5 GB във вид на подарък, както и 50 GB за период от половина година за купувачите на фирмени смартфони и Smart TV.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X