Интернет

Facebook обяви над 60 нови приложения за Timeline

Computer World

Facebook обяви наличността на повече от 60 приложения на трети страни, които са тясно интегрирани Timeline – новият потребителски интерфейс на социалната мрежа. Новината идва, след като миналата есен компанията обяви, че Spotify и няколко други приложения ще се интегрират с Timeline.

Сред новите приложения са Rotten Tomatoes, The Guardian, Foodspotting, Foodily, Ticketmaster, TripAdvisor, Washington Post Social Reader, RunKeeper, Soundcloud и др. Във Facebook е наличен списък с всички приложения.

Тези приложения показват в социалната мрежа различните дейности на потребителите, които ги използват. Те също така улесняват Facebook приятелите да споделят откритията си и нещата, които харесват. Например един потребител може да види на началната си страница, че негов приятел готви нещо по рецепта от Foodily и така лесно може да достигне до тази рецепта.

Цялостната идея на Facebook е да вземе нещата от начшия „офлайн“ живота и да ги направи онлайн, достъпни за други хора, проследими, но и контролируеми.

Тези новости могат да бъдат полезни както за потребителите, така и за Facebook, тъй като сайтът ще съдържа все повече информация за предпочитанията на хората.

PC World САЩ

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X