Интернет

От 2012 г. Virgin Australia ще предлага съдържание към личните устройства на пасажерите

Computer World

Virgin AustraliaVirgin Australia планира да внедри в самолетите си с новата система BoardConnect, която ще предлага съдържание към личните устройства на пътниците чрез Wi-Fi. BoardConnect ще дебютира в бизнес и икономичната класа в средата на 2012 г. вследствие на споразумение между авиокомпанията и Lufthansa Systems.

Решението е взето на основа на наблюдението, че все повече пасажери носят смартфони, таблети и лаптопи със себе си по време на полет.

Директорът на продуктите и пътническите услуги на Virgin Australia Мартин Дейли заяви, че на пасажерите ще бъде предоставен широк набор от предложения, включително видео и аудио стрийминг по поискване до смартфони, таблети и лаптопи с включен Wi-Fi приемник. Пътниците ще могат да гледат филми и телевизионни програми, да играят игри и да слушат музика, като заедно с това ще получават и стандартната полетна информация.

За Wi-Fi Интернет в самолетите на Virgin Australia обаче хората ще трябва да почакат. През септември тази година говорител на авиокомпанията заяви, че предлагането на такава връзка в Австралия няма да се случи преди доставчици от трети страни да започнат да инсталират наземни Wi-Fi базови станции, за да осигурят Интернет свързаност.

В края на 2010 г. Deutsche Telekom представи дългоочакваната FlyNet, нова пасажерска услуга, предоставяна от Lufthansa Airlines, която предлага на пътуващите с полетите на немската авиокомпания високоскоростен достъп на Интернет в самолета.

Computerworld Австралия

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X