Интернет

Google+ вече е отворена за бизнеса

Computer World

Първите потребители на Google+ PagesGoogle представи функцията Google+ Pages, предлагаща специални профилни страници за бизнеси и марки с предназначение, подобно на Facebook Pages. От компанията заявиха, че новите бизнес страници ще осигурят на фирмите и организациите повече контакт с техните потребители и почитатели.

„Досега Google+ се фокусираше върху свързването на хора с други хора. Но искаме да се постараем да можете да изграждате връзки с всичко, за което ви е грижа – от местни бизнеси до световни марки – затова днес пускаме Google+ Pages в глобален мащаб“, обяви компнията в блог.

Google демонстрира пилотната употреба на функцията от няколко компании и организации като Dallas Cowboys, Pepsi, Toyota и The Muppets.

На първо място Google+ Pages предлага очевидното предимство потребителите да препоръчват на приятелите си дадена марка или компания и да гласуват за нея с бутона +1. Също така по този начин взаимодействието с клиентите се улеснява, включително чрез възможността в социалната мрежа за организиране на групови видео срещи. Точно тази функция Google демонстрира чрез видео сесия с участието на Жабока Кърмит и Мис Пиги и техни фенове.

Разбира се, компанията е добавила и ключов компонент от областта на онлайн търсенето – ако в Google направите запитване, започващо с „+“, след което идва името на дадена компания или марка, търсачката ще ви отведе право в Google+ профила на съответната фирма/марка. Тази опция, начречена Google+ Direct Connect ще стане масово налична през идните месеци.

Network World САЩ

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X