Интернет

3D видеоклипове с NVIDIA 3D Vision вече са достъпни и в YouTube

Computer World

NVIDIA обяви, че YouTube вече предлага възможност на потребителите да преглеждат хилядите тримерни видеоклипове, налични в сайта в стереоскопичен 3D режим, на своя NVIDIA 3D Vision настолен или мобилен компютър. Това може да стане директно в браузъра при използването на най-новата версия на Mozilla Firefox.

“Развълнувани сме да предложим HTML5 и WebM поддръжка за хилядите 3D видеоклипове налични в YouTube”, заяви Джонатан Хуанг, 3D продуктов мениджър в YouTube. “Използвайки тези отворени стандарти, потребителите на NVIDIA 3D Vision вече разполагат с нов начин за преглеждане на библиотеката от 3D съдържание на YouTube.”


Благодарение на немалкото нови потребителски ориентирани 3D видеокамери, добавянето на поддръжка от YouTube на технологията NVIDIA 3D Vision показва постоянно разширяващият се ангажимент към тримерните технологии и дава възможност на повече потребители и 3D ентусиасти да споделят своите 3D видеоклипове онлайн. С наличието на модели с атрактивни цени от JVC, Sony и други водещи производители, потребителите вече имат възможност за лесно генериране на тримерно съдържание и качването му в последствие в 3D формат в YouTube, 3DVisionLive.com или дори на техния личен уебсайт, вграждайки YouTube 3D плейър в него.


3D видеоклипове с NVIDIA 3D Vision вече са достъпни и в YouTube

© Computer World, Computerworld.bg

За да демонстрира пълните възможности за стереоскопично 3D видео възпроизвеждане на YouTube в комбинация с някои от най-добрите потребителски видеоклипове, NVIDIA предоставя лесен достъп до подбрана част от тях в своята 3D интернет общност на адрес www.3DVisionLive.com/YT3D.

 
За да можете да гледате стереоскопични тримерни видеоклипове в YouTube е необходимо да разполагате не само с NVIDIA 3D Vision настолен или преносим компютър, но също така и да инсталирате най-новите NVIDIA GeForce драйвери (версия 275 или по-нова), както и да имате инсталиран Firefox (версия 4 или по-нова), която разполага с поддръжка за HTML5 поточно видео.  Освен това е необходимо да активирате опцията за използване на HTML5 при гледане на 3D видео в YouTube от тук http://www.youtube.com/select_3d_mode.

 
В допълнение, с помощта на NVIDIA 3DTV Play, потребителите имат възможност да свържат своя компютър към 3D телевизор и да се наслаждават на 3D YouTube видеоклипове на „голям екран”.
Уеб разработчиците, които проявяват интерес към вграждането на YouTube 3D видеоклипове или поточното предаване на HTML5 видеоклипове в 3D формат на своите сайтове могат да намерят повече информация как да направят това на адрес: www.3DVisionLive.com/apps.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X