Интернет

IPTV.bg прекъсна за 24 часа заради акция на ГДБОП

Computer World

Служители на сектор “Компютърни престъпления и интелектуална собственост” в ГДБОП заедно с разследващи полицаи са иззели при акция на 22 март шест сървъра и енкодер на компанията Юникс Солюшънс, която стои зад сайта IPTV.bg. По този начин в рамките на едно денонощие порталът за излъчване на уеб телевизия спря работа.
 
Според информация от пресцентъра на МВР, служителите на ГДБОП са предотвратили незаконното разпространение на телевизионни програми, без съгласието на правоносителите чрез интернет сайта IPTV. Но по думите на  представители на Юникс Солюшънс, компанията има напълно редовни договори за излъчване на всичките канали.

От пресцентъра на МВР твърдят, че сайтът IPTV.bg е предоставял нерегламентиран  достъп до програми на български и международни телевизионни канали на потребителите срещу заплащане. Софийската фирма не за първи път е попадала в полезрението на антимафиотите, подчертава от МВР. Оттам информират, че при извършени преди време проверки също били установявани подобни нарушения, за които са съставяни актове и са давани предписания, с които обаче фирмата не е изпълнила.

Поредната операция на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие приет от “Съвета за защита на интелектуалната собственост” към министъра на културата на България за ограничаване на интелектуалното пиратство.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X