Интернет

Google показа Nexus S, разработен съвместно със Samsung

Computer World

Google Nexus SGoogle най-сетне разкри наследника на Nexus One, който се появи през януари 2010 г., но след няколко месеца продажбата му бе прекратена. Това е смартфонът Nexus S, разработен съвместно с Samsung и работещ с Android 2.3 Gingerbread, новата версия на мобилната операционна система на Google.

Nexus S, работещ с процесор 1GHz Cortex A8 (Hummingbird) с посветен Graphics Processing Unit (GPU), включва 4in дисплей и контурен дисплей, който от Google твърдят, че удобно се използва както при държане и боравене с ръка, така и в близост до лицето при водене на разговор. Освен това екранът е 1,5 пъти по-ярък от традиционните LCD дисплеи и редуцира нежеланите отблясъци до четири пъти, според компанията. Паметта на смартфона за съхранение на данни е 16GB, RAM паметта е 512 MB, а камерите са две – лицева и задна с резолюция 5 MP. При разговори батерията издържа 6 часа, а в режим на готовност – 428 часа.

„Като водещо устройство за Gingerbread, Nexus S комбинира страхотен хардуер със страхотен софтуер, за да предостави на потребителите бързо и мощно мобилно преживяване, казва Анди Рубин, вицепрезидент „Инженерство“ в Google – Вярваме, че Nexus S ще води иновациите в мобилното пространство, от което ще спечелят клиентите ни, партньорите ни, разработчиците, работещи по Android, както и цялата мобилна индустрия.“

Android. 2.3 Gingerbread предлага подобрения в потребителския интерфейс, както и възможности за богата мултимедия, мобилни разплащания, ускорено въвеждане на текст с нова клавиатура, подобрено копиране и поставяне, жироскоп и поддръжка на VoIP. Потребителите също така може да намерят полезна технологията Near Field Communications (NFC), вградена в операционната система, която позволява безконтактното плащане за стоки и услуги просто с доближаването на смартфона до специално устройство в магазин например.


Google показа Nexus S, разработен съвместно със Samsung

© Computer World, Computerworld.bg

PC Advisor (Великобритания)

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X