Интернет

80% от телефоните ще бъдат с GPS до края на 2011 година

Computer World

Според ново проучване, проведено от компанията iSuppli, нахлуването на GPS технологии в мобилните телефони ще нарасне значително, достигайки 79,9% от всички устройства на пазара (около 318,3 милиона) през последнoто тримесечие на 2011 година.
За сравнение, през първата четвърт на 2009 г. само 56,1% или 187,8 милиона от всички нови мобилни телефони разполагат с GPS.

"Сматфоните са ключов продукт за технологичната индустрия в наши дни. От своя страна, социалните мрежи и приложенията, свързани с GPS, са основен елемент на смартфон пазарите - заяви Джагдиш Ребело, директор и основен анализатор в iSuppli. - Това се илюстрира най-вече от Google, които поставиха в центъра на битката си с Apple, безплатната навигация, локационните услуги и мобилните реклами."

iSuppli предвижда и нарастващ пробив на вграден GPS в голям брой потребителски, електронни устройства до 2014 г. Според iSuppli, 18% от лаптопите и 42% от преносимите видео игри ще разполагат с такава технология.
Като цяло, бумът в мобилната навигация ще облагодетелства основно доставчиците на GPS полупроводници, като Texas Instruments, Broadcom Corp., Infineon Technologies и CSR.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X