Интернет

News Corp няма да продава MySpace

Computer World

Въпреки драматичния спад на интереса към социалната мрежа MySpace, собствениците от News Corp отрекоха, че имат намерения да продават. За това ни информира Тангра Мега Рок, цитирайки интернет изданието billboard.biz. На специална пресконференция за разсейване на слуховете, Джонатан Милър от корпорацията бе категоричен: "Определено не водим никакви преговори за продажба на MySpace!"

Милър разкри, че вместо да продават, News Corp имат намерение да преоткрият потенциала на MySpace, като го преориентират още по-директно към развлекателната индустрия. Промените и нововъведенията щели да влязат в сила към края на тази година.
MySpace се бяха фокусирали предимно в музиката, като дадоха на много групи и артисти по света надеждата, че вече могат да се оправят сами и без големи звукозаписни компании и медии, да представят музиката си на широк кръг хора. В последните месеци обаче, броят посетители в MySpace драстично и постоянно спада. Медийни и икономически анализатори виждат основната причина в растящата популярност на Facebook.

Преди месец, MySpace загуби и някои от хората на ключови позиции като съпредседателя Джейсън Хършхорн.
Само преди 5 години, MySpace бе най-бързо развиващата се социална мрежа, което накара изпълнителния директор на News Corp - Рупърт Мърдок да се пребори с яростната конкерунция и да закупи контролния пакет акции срещу 580 милиона долара.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X