Интернет

5 доста полезни LinkedIn приложения

Computer World

В LinkedIn наскоро се случиха няколко промени, включително добавянето на инструмента Company Follow, друг, свързващ потребители с предложения за работа, както и редица нови опции за споделяне. Но в Applications има какво още да се намери - добавки, които ще направят профила ви по-динамичен и интересен, според Нейтън Кийвман, собственик на LinkedIn групата Linked Strategies и домакин на седмичните уебинари на социалната мрежа.

Кийвман препоръчва на потребителите инсталирането на поне едно приложение в профилите им - например Reading List на Amazon - но подчертава, че повече от пет приложения биха затормозили една персонална страница.

За да достигнете до приложенията на LinkedIn, изберете „More..." от лентата за навигация на сайта и натиснете „Application Directory". Обърнете внимание, че за всяко избрано приложение можете да контролирате настройките за лична сигурност.

Ето и списък от пет приложения, които си струва да бъдат изпробвани.

1. Reading List на Amazon

С това приложение можете да използвате инструмент за търсене за създаването на колекция от книги, които четете, възнамерявате да прочетете или сте прочели. Ще разполагате с три списъка от заглавия, които ще можете да разглеждате: един от хората във вашата мрежа, друг от връзките в индустрията ви и трети с актуализации от LinkedIn.

Ако харесате списъка на някого, можете да го последвате. Това приложение е страхотно за откриването на книги, препоръчани от потребители във вашата среда или сфера на дейност.

2. WordPress

В случай, че поддържате блог в WordPress, това приложение може да синхронизира постингите ви автоматично с профила ви в LinkedIn. Добавката показва вашия аватар и ви позволява да филтрирате публикациите си, ако не желаете да споделяте всичко с контактите си от социалната мрежа. Внимавайте кои постинги публикувате в LinkedIn и колко често го правите.

3. SlideShare презентации

Ако имате регистрация в SlideShare.net, можете да свържете презентациите и документите си от сайта директно с LinkedIn профила си, за да ги споделите с контактите си. Приложението позволява разглеждането на „Featured" презентации, както и на най-сваляните презентации и търсенето на уебинари. Можете и да видите списък с презентациите, които някой от контактите ви е качил.

4. Events

Това приложение показва събитията, които хората от вашата мрежа ще посетят и показва събития, препоръчани ви въз основа на вашата работа и индустрия. Заедно с това можете и да разглеждате най-популярните събития, да търсите събития и да създавате такива. Това приложение е подходящо за създаване на контакти преди или след дадена конференция.

5. Company Buzz

Company Buzz събира споменавания на дадена компания в Twitter, което например помага в откриването на релевантна информация и мнения относно настоящия ви работодател или бъдещия такъв. Можете да променяте темите, които ви интересуват, да наблюдавате тенденции и да разглеждате диаграми, следящи определена активност.

CIO.com
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X