Интернет

ITCE, Microsoft и БАУРЧР проведоха webinar с наслов „Нека се видим без да се срещаме"

Computer World

ITCE, Microsoft и Българската асоциация за управление на човешките ресурси (БАУРЧР) проведоха Webinar-работна среща под наслов „Нека се видим без да се срещаме" чрез Microsoft Office Live Meeting конзолата на платформата на Microsoft за унифицирани комуникации Office Communications Server (OCS).

По време на срещата всеки участник и имал видимост към лекторите и презентациите, както и възможността да слуша дискусиите по време на цялата среща. „Присъстващите" са се нуждаели единствено от компютър, слушалки и споменатата конзола, която може да бъде изтеглена безплатно от сайта на американската компания.

Темата на срещата е била Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси - актуални  грантови схеми и процедури", като е била представена и актуална информация по Оперативна програма „Конкурентоспособност" от Деян Иванов, консултант програма European Union Grants Advisor (EUGA) в Microsoft.

Пламен Гиргинов, началник отдел в „Главна дирекция Европейски фондове, международни програми и проекти" на Министерство на труда и социалната политика, който също е взел участие в семинара, заяви, че срещи от интерактивен тип помагат на повече участници да се включат и смята, че този начин на комуникация е правилния път за достигане на по-голяма аудитория.

Участниците в срещата-webinar бяха от различни компании из цялата страна и всички изразиха задоволството си от участието в такъв интерактивен формат, подчерта Деян Иванов. - Оцениха високо възможността да участват на живо и да задават въпроси по европейските програми на водещите лектори. Участниците бързо усвоиха възможностите, които им предлага Office Communication Server. За големия интерес и ефективността говори фактът, че бяха зададени и отговорени 78 конкретни въпроса по европрограмите."

Трите компании планират да проведат и други виртуални семинари в бъдеще.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X