Компютърен Хардуер

Huawei с над 700% годишен ръст на доставките на лаптопи в Централна, Източна и Северна Европа

Мария Динкова

2020 година се оказва ключова за ръста на PC сектора, а в него Huawei отчита ръст от 715.69% на годишна база в региона на Централна и Източна Европа и Скандинавските държави. От компанията отбелязват, че резултат се дължи на 5 години развитие в PC сектора, през които се създава и утвърждава брандът Matebook. От лятото на 2020 мобилните компютри с тази марка са достъпни и на българския пазар със своите представители Matebook X Pro, Matebook 13, Matebook D14 и Matebook D15.

"Изминалите пет години са изпълнени с множество големи и малки успехи, както и с множество предизвикателства, които ни стимулираха да търсим решения за всички възможни сценарии. Изключително удовлетворени сме от това, че преодоляхме границата между лаптопа и смартфона и предоставихме възможности, които посрещат и дори надхвълят очакванията на потребителите. Пет години в PC индустрията е специален момент за нас и продължаваме напред със серията MateBook", коментира Джони Лиу, Директор на PC дивизията на Huawei за региона на Централна, Източна и Северна Европа.

По данни на Canalys, световният пазар на компютри ще нарастне с 8% през 2021 година, като движещата сила на този ръст остават лаптопите. Развитието на Huawei и серията Matebook е доказателство за тази тенденция. Компанията отбелязва своята пета годишнина на този пазар с интегрирани мобилни технологии и интелигентно взаимодействие между различните устройства.

Иновациите в серията включват първия свръхлек лаптоп на Huawei, FullView дисплеите, OneHop функцията за директен безжичен трансфер на съдържание от смартфона към лаптопа, което улеснява неимоверно прехвърлянето на големи файлове с висококачествени снимки и видеа, и Multi-screen Collaboration - функция, с която смартфонът и лаптопът работят като едно цяло и потребителите могат да ползват по-удобния за тях екран, камера, говорители и т. н. в множество приложения. Всички тези функции са разработени като отговор на реални нужди на потребителите, които все повече използват всички свои устройства за дистанционна работа, обучение, професионални приложения и висококачествени развлекателни канали.

Продуктите от серията Huawei MateBook са ключов компонент от смарт екосистемата за всички сценарии, която е основна ос в развитието на Huawei. Според компанията, след 5 години в PC бранша, Huawei остава един от иноваторите в него и всяка нова продуктова премиера е доказателство за това.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X