Компютърен Хардуер

AMD пусна процесорите Ryzen PRO 5000 с архитектура Zen 3

Александър Главчев

AMD обяви мобилните процесори от серия Ryzen PRO 5000. С тях компанията започва да предлага своята най-нова 7-нанометрова архитектура Zen 3 във високия клас бизнес лаптопи. Снабдени с технологии за подсилена многослойна сигурност от корпоративен клас, новите мобилни чипове от серия 5000 са създадени да посрещнат изискванията на съвременните бизнес потребители, уверени са от AMD.

Първите мобилни машини с тези процесори ще се появят в началото на 2-рото тримесечие, произведени от HP и Lenovo, а до края на годината броят на AMD-базираните корпоративни лаптопи се очаква да нарасне трикратно.

"Навигирането във все по-разпръснатата работна среда изисква повече производителност и сигурност от нашите професионални лаптопи. Бизнесът трябва да бъде уверен, че инвестира в технологии, които ще отговорят на нуждите на техните служители, независимо дали работят отдалечено или от офиса, споделя Саид Мошкелани, старши вицепрезидент и генерален мениджър на поделението Бизнес клиенти в AMD. Новите мобилни процесори AMD Ryzen PRO 5000 серия значително увеличават възможностите на ултратънките корпоративни преносими компютри и предоставят най-добро в класа потребителско изживяване с водещи характеристики, изключителен живот на батерията и мощни функции за сигурност за всяка работна среда."

Настоящият флагман на серията, AMD Ryzen 7 PRO 5850U, е с 8 ядра и 16 нишки и предлага до 57% по-висока многонишкова производителност от конкуренцията, по данни на компанията. От там допълват, че чипът е проектиран "за все по-високите изисквания за продуктивност, като осигурява до 23% по-висока производителност в разпространените приложения за продуктивност от конкуренцията". Останалите два продукта Ryzen 5 PRO 5650U и Ryzen 3 PRO 5450U са оборудвани съответно с 6 и 4 ядра.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X