Компютърен Хардуер

AMD разкрива възможностите на архитектурата RDNA 2 архитектурата с тех. демо

Александър Главчев

AMD пусна "Hangar 21"- технологично демо, в което разкрива предимствата на своята AMD RDNA 2 гейминг архитектура. Видеото показва възможностите на FidelityFX и технологиите за визуализация от следващо поколение, работещи с DirectX 12 Ultimate, за постигане на най-добър баланс от производителност и качество на изображенията.

Демонстрацията показва как разработчиците могат да използват различни методи за постигане на перфектния баланс между производителност и качество на картината - растеризация, изчислителни ефекти и трасиране на светлинни лъчи (raytracing) могат заедно да създадат впечатляващи визии в игрите. Интелигентната комбинация от различни ефекти, например FidelityFX ефектите Ambient Occlusion, Screen Space Reflections и DXR Shadows and Reflections, правят възможно създаването на демо с високо качество, което не би било възможно само с рейтрейсинг ефекти.

AMD FidelityFX вече присъства в 35 игри, включително в някои от най-новите заглавия като Little Hope, Flight Simulator, Second Extinction, Serious Sam 4, Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 и F1 2020.

Освен това, днес AMD пусна и колекция от ново съдържание под GPUOpen, за да помогне на разработчиците да се възползват от всичко, което AMD RDNA 2 архитектурата може да предложи. Тя включва три нови FidelityFX ефекти, актуализации на инструментите за разработки, както и нови уроци и видеоматериали.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X