Компютърен Хардуер

Qualcomm представи нов чипсет за средния клас смартфони

Иван Гайдаров

Средният клас смартфони стават все по-желани от потребителите, в резултат на което Qualcomm актуализира портфолиото си, за да захранва все повече от тях. Компанията представи Snapdragon 732G, нова версия на миналогодишния Snapdragon 730G. Най-новият чипсет предлага по-добра производителност на AI на устройствата, както и подобрения в скоростите на централния и графичния процесор.

В сравнение със 730G, Snapdragon 732G използва малко по-бърз процесор Kryo 470 (настроен на 2,3 GHz в сравнение с 2,2 GHz на предишната версия). Въпреки че и двата чипсета използват графичния процесор Adreno 618, Qualcomm казва, че Snapdragon 732G предлага "подобрено графично изображение". И двата използват модема X15 LTE, който може да достигне до 800 Mbps.

732G ще дава достъп и до някои от функционалностите на Snapdragon Elite Gaming на Qualcomm - като настройка на цветовете за HDR игри например.

Иначе, някои от най-забележителните подобрения са свързани с работата на AI. Те дават функционалност, която от компанията наричат "предсказуем потребителски опит", и ще бъде "два пъти по-мощен от предишните поколения". Това ще помогне и за производителността на батерията на устройствата.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X