Компютърен Хардуер

AMD с PRO версия на Ryzen Threadripper за работни станции

Александър Главчев

Нова линия процесори, предназначени за използване в професионални работни станции от ОЕМ-и и системни интегратори, обяви AMD. Продуктите идват след като миналата година в компанията бе назначен нов продуктов мениджър, отговарящ именно за тази насока.

Серията от чипове носи името AMD Ryzen Threadripper PRO и предлага до 64 ядра. Според компанията новите ѝ продукти са удачен избор за хората на изкуството и науката, за архитекти и инженери. Проектирани за интензивни професионални среди, процесорите Ryzen Threadripper PRO разполагат с мощността за рендериране и редактиране с 8K резолюция, да задвижват сложни визуализации и многостранни симулации и бързо да обработват огромни количества код, с което професионалистите да успяват да свършат повече неща за определено време, обясняват от AMD.

Първата 64-ядрена PRO работна станция с Threadripper Pro 3995WX ще бъде представена от Lenovo тази есен. Двете компании обещават висока мощност, производителност и гъвкаво използване в еднопроцесорно шаси.

Новопредставените Ryzen Threadripper PRO са общо четири и предлагат между 12 и 64 ядра. Поддържат се осем канала RAM памет и 128 PCIe ленти.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X