Компютърен Хардуер

Теленор дари компютри за деца без родителска грижа в Ловеч

Александър Главчев

20 компютърни конфигурации дари Теленор на сдружението "Граждански инициативи - гр. Ловеч", което работи пряко с деца и младежи от Центровете за настаняване от семеен тип на територията на Община Ловеч. С техниката подрастващите ще могат да продължат успешно обучението си в условията на дистанционните учебни занятия наложени от мерките за борба с коронавируса.

Конфигурациите включват компютри, монитори, клавиатури и мишки и са напълно подходящи, за да могат децата да могат да участват пълноценно в учебния процес, подчертават от телекома.

Създадено през 2013 г. сдружение "Граждански инициативи - гр. Ловеч" работи в тясно сътрудничество с Община Ловеч по различни социално значими проекти и инициативи. За децата от "Център за социална рехабилитация и интеграция" и "Център за обществена подкрепа", сдружението осигурява работа с педагози, социални работници, психолози, логопеди, рехабилитатори и трудотерапевти. По време на извънредното положение сдружението помага и на самотно живеещи възрастни хора за пазаруване и осигуряване на лекарства.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X