Сървъри

АДСИС стана AMD EPYC Elite партньор

Александър Главчев

Българската фирма Адсис (Adsys) обяви, че вече е със статут на елитен партньор по програмата на AMD за сървърните процесори EPYC. Сертификатът гарантира качеството на предлаганите системи, базирани на процесорите на AMD, техния официален произход и наличието на необходимите компетенции при конфигурирането, производството и поддръжката им.

По силата на партньорската програма AMD EPYC Elite Адсис има достъп до най-актуалните техническа данни и предварителна информация за промените в продуктовото портфолио на процесорния производител.

"Включването ни в партньорската програма на AMD за нас е важен ход в следването на пазарните тенденции. Архитектурата EPYC бързо бележи успехи по целия свят и това не е случайно. Сега вече можем да предложим на нашите клиенти всякакъв клас решения на тази платформа - от производителни енергоефективни офис сървъри до клъстъри за анализ на големи данни или научни изследвания. Няма как да не съм радостен от факта, че първите клиенти на AMD EPYC в България са с изключително добри впечатления от доставените системи с нашата марка AIS," коментира Николай Вачев, Управител на Адсис ЕООД.

Сървърните процесори AMD EPYC са първите x86 чипове от този клас, произведени по 7nm технология, допълват от родната фирма. Актуалното второ поколение на фамилията предлага до 64 ядра и 256 MB кеш на процесор при честота до 3,4 GHz. Благодарение на всеобхватните оптимизации на архитектурата то постига до 4 пъти по-висока производителност при изчисления с плаваща запетая и намалено наполовина енергопотребление за единица бързодействие в сравнение с предходната генерация. Основно внимание при сегашните процесори AMD EPYC е обърнато на сигурността: архитектурата елиминира риска от злоупотреби на ниво BIOS и гарантира конфиденциалността на данните, които обработва процесора, благодарение на криптирането на трансферите от и към паметта, както и на виртуалните машини.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X