Компютърен Хардуер

"Спиди" въвежда падове за дигитални подписи

Мария Динкова

"Спиди" въвежда в офисите си падове, разработени специално за вземане на дигитални подписи. Устройствата ще увеличат сигурността за клиентите на компанията чрез защитата си срещу злоупотреби. Едновременно с това цифровизацията на необходимите подписи е в съответствие с политиката на компанията за устойчиви грижи за околната среда.

За разлика от широко използваните таблети за подписи, падът има редица технологични предимства, изтъкват от компанията. Неговият 5" цветен LCD дисплей с висока резолюция (800 х 480) осигурява възможност за максимален контакт и достатъчно място при взимането на подпис. Също така той е устойчив на многократно използване – преминал е успешно тествания с над 500 000 подписа без износване на повърхността. Не на последно място широкият дисплей и тънкият дизайн правят подписването по-удобно.

Устройството ще работи със специален химикал – без кабел и без батерия. Той притежава 1024 нива на чувствителност и улавя уникалния натиск с химикал при подпис, който да включи в биометричната си база данни. По този начин се пресъздава напълно естествено усещането при писане и същевременно се покриват законовите стандарти. Патентованата технология на EMR елиминира нуждата от поддръжка на химикалката. Поставката за химикали, която е и USB заключващ кабел, предпазва от инцидентното му прекъсване.

Необходимото ниво на сигурност на новите падове ще се гарантира от AES 256 и RSA 2048 криптиране. Всяко устройство притежава и уникален хардуерен идентификатор, което позволява проследяването на всеки подпис и устройство. Има и вграден слот за заключване на устройството при нужда.

Освен удобство и бързина на обслужването при приемане на пратки и при други операции, които по закон изискват подпис, клиентите в офисите на "Спиди" получават повече сигурност от гледна точка на защитата на информацията. Новият пад за дигитален подпис е съобразен с последните изисквания на GDPR за сигурност в случаите, изискващи правно обвързващи ръчни подписи, както и при съхраняване и криптиране на информацията.

Специално разработеният пад за дигитален подпис е печелил наградата на големия международен конкурс за изключителен дизайн и иновации Red Dot.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X