Центрове За Данни

Нов чилер на Rittal осигурява охлаждане от 11 до 25 kW

Владимир Владков

Rittal значително подобри своята технология за охлаждане на машини и шкафове чрез новите си чилери от серията "Blue e", предоставящи охлаждане в диапазона 11 до 25 kW. Използвайки с 40 на сто по-малко охлаждащ агент, устройствата осигуряват важно допълнение към защитата на околната среда. Същевременно потребителите могат да се възползват от прецизен контрол на температурата, опростена операция и инсталиране, както и нови функции за безопасност. Възможността за предварително конфигурирани пакети, които са достъпни от склада на производителя, могат да посрещнат почти всякакви нужди – за системи с прецизен контрол, с изисквания за по-високо налягане или за приложения за сурови външни условия.

Презареждането на чилърите с течности е едно от основните изисквания за безпроблемна работа при много промишлени производствени процеси. Например шкафовете и особено машинните инструменти трябва да имат функция за точен контрол на температурата за прецизната механична обработка на метала. Освен това се изискват решения, които са лесни за управление и инсталиране и които предлагат максимална безопасност. "Потребителите вече не желаят и не са готови да приемат дълги срокове за доставка. Индивидуалните технически решения трябва да бъдат достъпни веднага, от склада, и да са стандарти. И накрая, клиентите имат все по-силен фокус върху устойчивостта и опазването на околната среда", обясняват от Rittal.

Чрез новия си чилър "Blue e" Rittal може да предложи пакет от решения, който отговаря на всички тези нужди. Подобно на чилърите "Blue e +" с мощност от 1,5 до 6 kW, чилърите вече са налични и във варианти за индустриален стандарт (IP 44, електрически) с четири изходни мощности, вариращи от 11 до 25 kW и в двата размера на корпуса - 660 x 1265 x 1315 мм и 760 x 1265 x 1515 мм.

Благодарение на използването на технология с микроканали и постигнатата много висока ефективност на перките на топлообменниците (екструдиран алуминиев профил с малки канали и с диаметър около 1 мм), устройствата изискват 40% по-малко хладилен агент. Тъй като топлообменниците са само от алуминий, няма опасност от галванична корозия.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X