Компютърен Хардуер

Българска компания създаде първия 8-процесорен компютър в Европа

Computer World

Българската компания „Перси" (Persy) създаде първата 8-процесорна компютърна машина в Европа. Тя разполага с 6 терабайта памет и се ползва за търсене на данни. Сделката е с международна компания и е на стойност над 300 хил. долара.

"Това е голям успех и признание за нас и за България като цяло, която е позната като ИКТ страна по света", коментира Александър Соломахин, CIO в „Перси“. Той обяснява, че обикновено имат поръчки за компютри с един или два процесора и много рядко с четири процесора. Традиционно купувачи са компании за хостинг, за виртуализации, изработка на филми, видео, аудио, дизайнери, архитекти, сайтове за онлайн магазини, за математически изчисления и др.

Компанията „Перси“ има собствен бранд за компютърни и сървърни конфигурации „STINGER” с 36 месеца гаранция. Те са проектирани за постигане на изключителна производителност с оптимизиране на натоварването и хардуерно подобрена сигурност. Това е резултат от значителен напредък в дизайна на входно-изходната архитектура, паметта, съхранението на данни и мрежовите технологии. Системите позволяват гъвкав подход при проектирането на конфигурации, подходящи за широк спектър от задачи – от стандартни приложения до критични бизнес операции, анализ на данни в реално време и изкуствен интелект.

"Перси" е системен интегратор и производител на висококачествени сървърни и компютърни системи. Фирмата присъства на пазара повече от 29 години и непрекъснато внедрява водещи идеи и технологии в производството си. Сертифицирана е по ISO 9001:2015, ISO 27000, ISO 14000, AQAP за качество по стандартите на NATO - стандарти, гарантиращи отлична организация на търговския, производствения и сервизния процес. Компанията е известна с доставките на сървъри, работни станции и дискови масиви на Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН), с която работи от 2012 г.   

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X