Компютърен Хардуер

Acronis Backup с нови възможности за корпоративна киберзащита

Computer World

Acronis, лидер в областта на киберзащитата и хибридното облачно съхранение, обяви пускането на основен ъпдейт на своето корпоративно решение за създаване на резервни копия – Acronis Backup 12.5 - въвеждайки физическо изпращане на данни, пренос от виртуални машини между различни платформи, защита от криптомайнинг и локализация на още седем езика.

Също така, новият ъпдейт, който е безплатен за всички настоящи потребители на Acronis Backup, увеличава броя на устройствата, които могат да бъдат управлявани от един сървър, до 8000, което позволява потребителите да защитават всички данни, приложения и системи чрез интуитивен и удобен уеб интерфейс.

Това е най-големият ъпдейт на Acronis Backup до момента. Ние се вслушахме в нашите потребители и им предоставихме функциите, които те пожелаха. Acronis Backup е най-сигурното решение за създаване на резервни копия на пазара, на което се доверяват повече от 500 000 компании по цял свят”, коментира Пламен Тошев, управител на Acronis България.

 

Нови функци

 Последният ъпдейт добавя няколко нови характеристики към Acronis Backup, включващи:

1. Физическо изпращане на данни: Въможност за защита на огромни обеми информация чрез изпращане на криптирани версии на цялостни резерви копия до Acronis data center на хард диск.

2. Разширена скалируемост: Възможност за спестяване на инфраструктурни ресурси чрез управление на до 8000 устройства от един сървър.

3. Разширен user experience: Възможност за лесно организиране, групиране и филтриране на устройства през нова характеристика за коментари и ефективно планиране създаването на резервни копия чрез new performance и backup window.

4. Локализиране на седем допълнителни езика: български, норвежки, шведски, финландски, сръбски, малайски, индонезийски.

5. Подобрена активна защита: Откриване на cryptomining malware, защита на мрежовите папки, изобразени като локални устройства.

6. Пренос между платформите: Възможност за конвертиране на архивни файлове във VM файлове (готови VHDX, VMDK формати), които могат да работят на VMware Workstation и Microsoft Hyper-V хипервайзори.

7. Поддръжка на допълнителни операционни системи и хипервайзори:

Microsoft Exchange Server 2019

Windows Server 2019 with Hyper-V

Microsoft Hyper-V Server 2019

VMware vSphere 6.7 update 1

Citrix XenServer 7.6

RHEL 7.6

Ubuntu 18.10

Fedora 25, 26, 27, 28, 29

Debian 9.5, 9.6

Windows XP SP1 (x64), SP2 (x64), (x86)

Ние си партнирахме с Acronis, като част от нашата стратегия за цифрова трансформация. Технологията на Acronis ни помогна да оптимизираме киберзащитата и значително да намалим времето за създаване на резервни копия от дни на часове, като по този начин нашите операции във фабриката и на пистата станаха по-ефективни и сигурни”, разказва Греъм Хакланд, CIO на ROKiT Williams Racing Formula One team.

Брадли Силвърман от отдел “Технически операции” в най-големия частен уеб хостинг и домейн регистър в Австралия, Ventra IP, също е категоричен: „Използвахме технологията на Acronis в скорошен проект за миграция на много сървъри. По-рано подобна дейност отнемаше повече от 72 часа. С Acronisтова ни отне само седем часа. Помогна ни да намалим времето за поддръжка, което направи нашите системни администратори и клиенти много щастливи.

Силен растеж

Новият ъпдейт идва като резултат от силното представяне на компанията, която постигна 20 % нетен ръст през 2018 година, 160 % растеж на работата в облак и назначи 400 нови служители, включващи повече от 100 в новите офиси в Темпе, Аризона и София. Този темп на разтеж се очаква да продължи и през следващите месеци на 2019 г.

Новите потребите могат да изтеглят напълно безплатно функциониращата версия за 30-дневен пробен период на Acronis Backup от ТУК

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X