Компютърен Хардуер

Rittal: Дебют на компактни и малки табла, проектирани за Индустрия 4.0

Владимир Владков

Ново поколение компактни и малки табла, ориентирани към нуждите на Индустрия 4.0, ще покаже на панаира в Хановер германският производител Rittal. Компанията произвежда от над 50 години стандартизирани продукти, като досега са продадени и монтирани над 35 милиона компактни табла АЕ. Новият модел табла адресират нуждите на фирмите в дигиталната ера.

Интелигентната интеграция на процесите за създаване на стойност е ключът към цифровата трансформация. Разбрахме новите императиви на дигитализираната индустрия и в отговор на тези тенденции разработихме тези нови табла. Клиентите могат да се възползват от новите функции, които опростяват и ускоряват процесите на създаване на добавена стойност, като същевременно подобряват гъвкавостта и надеждността“, коментира маркетинг директорът на компанията Уве Шарф.

На щанд с площ 1500 кв. метра компанията показва също най-новите си разработки в областта на разпределението на електроенергията, индустриалната интелигентност и новия тип центрове за данни, предназначени за периферията на мрежата.

Модулната система VX25 Ri4Power, базирана на корпуса на новата шкаф система VX25, пусната през миналата година, предоставя висока енергийна ефективност, много добра наличност на качествени данни и лесното конфигуриране, постигани и с помощта на наскоро пуснатата нова версия на софтуера Rittal Power Engineering.

Rittal ще покаже на клиентите и предимствата на интелигентния анализ на данни. Това включва интегриране на активни решения като охлаждащи агрегати, чилъри и машини с инструменти за управление на информацията чрез сензори и интерфейси IoT или индустриални IoT (IIoT), които се намират в платформи като EPLAN eView и RiZone, или в стандартни платформи като Siemens MindSphere.

Edge Data Center на Rittal

Компанията показва и 5 типа периферните центрове за данни (Edge Data Center) за обслужване на приложенията в областта на Индустрия 4.0, изискващо малко времезакъснение, съчетано с висока отказоустойчивост и сигурност. Най-интересен ще е интелигентният център за данни (IEDC), разработен в партньорство с Atos и Siemens.

На специален щанд дъщерните дружества на Rittal - Eplan и Cideon, ще покажат как индивидуалните инженерни решения могат ефективно да подкрепят стратегиите за цифрова трансформация на клиентите, включително специалната Лаборатория за ефективност.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X