Компютърен Хардуер

QNAP внедри изкуствен интелект в системите си за съхранение

Владимир Владков

Иновации в областта на изкуствения интелект демонстрира QNAP на изложението China International Industry Fair (CIIF) 2018, проведено в Шанхай.

Фокусът на тайванския производител са новите сървъри с интегриран софтуер AI Deep Learning Inference. Моделът TS-2888X, разработен специално за приложения за задълбочено учене с помощта на изкуствен интелект (AI) се показват за първи път пред потребителите. Системата TS-2888X разполага с огромен потенциал за съхранение на данни, като освен запис на голямо количество обучителни данни, тя може да се възползва от изчислителната мощ на многобройните графични процесори, предоставяйки на учените цялостно AI решение.

QNAP използва китайското изложение, за да покаже и разнообразното си портфолио, включително NAS системите, базирани на второто поколение процесори AMD Ryzen™-- - TS-1677XU, както и абсолютно безшумната система HS-453DX с 4 отсека за дискове, допълнена от TR-004 с външно чекмедже за RAID.

Компанията обяви, че си сътрудничи с редица бизнес партньори като Samsung, WPI, Mobotix, HUAWEI Cloud, WD, ProphetStor, Ubuntu и Alibaba Cloud. Изложението CIIF 2018 се проведе от 19 до 23 септември 2018 г. в Шанхай.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X