Компютърен Хардуер

Broadcom завиши финансовите си очаквания за края на фискалната година

Computer World

Производителят на чипове Broadcom Inc. представи тримесечна прогноза за продажбите си, която определено надминава очакванията на анализаторите за силно търсене на полупроводници за центрове за данни. Това доведе и до покачване на акциите на доставчика на Apple.

Според базираната в Сан Хосе компания приходите ѝ през четвъртото фискално тримесечие на годината, което приключва през октомври, ще бъдат около 5,4 милиарда долара (плюс-минус 75 милиона долара). В същото време, средните оценки на анализаторите се въртят около 5,36 млрд. долара. Облачните доставчици като Google и Amazon продължават да насочват инвестиции в своите центрове за данни, a компаниите да изграждат собствените си компютърни мрежи”, коментира главният изпълнителен директор на компанията Хок Тан и добавя, че това води до ръст при продукти, които представляват повече от половината от приходите на Broadcom.

Тан е увеличил три пъти обема на Broadcom от 2015 г. насам чрез придобивания, които преъврнаха организацията в крайъгълен камък на цялата индустрия за производство на полупроводници. След като опитът му за закупуване на Qualcomm Inc. беше блокиран от правителството на САЩ по-рано тази година, Тан изненада анализаторите през юли, като обяви, че ще придобие софтуерния производител CA Technologies за около 18,9 милиарда долара.

CA дава на Broadcom достъп до нов набор от клиенти. Търговците на дребно, доставчиците на телекомуникационни услуги и фирмите за финансови услуги ще станат по-достъпни за нас”, обяснява Тан.

Основният бизнес с полупроводници на Broadcom се използва от анализаторите и инвеститорите като показател за доверието на големите производители на смартфони в настоящите и бъдещи продукти. Wi-Fi чиповете на компанията са част от водещите модели на Samsung Electronics Co. и Apple Inc. Затова очакванията са продажбите през 2020 г. да се върнат към двуцифрения ръст, след очаквано понижение през 2019 г.

Междувременно продуктите на компанията, използвани в облачните центрове за данни, продължават да бъдат изключително популярни, а самата индустрия продължава мащабното разширяване на капацитета си. Broadcom прави чипове, които контролират устройства за съхранение, а също така произвежда и превключватели - ключовият компонент в машините, които насочват трафика между сървърните станции.

През третото тримесечие нетната печалба на Broadcom е била 1,2 млрд. долара в сравнение с 507 млн. долара година по-рано. Приходите на компанията са нараснали с 13% до 5.06 млрд. долара. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X