Компютърен Хардуер

Brother залага на бързината на печат в новата си серия лазерни устройства L2000

Computer World

Японската компания Brother представи нова серия монохромни лазерни устройства L2000 за малки и домашни офиси. Акцентът в серията пада върху бързината на печат и сканиране – основни фактори при избора на подобна офис техника за всяка една компания, наред с ценовата ефективност, надеждността и екологичността.

Повечето модели в линията от монохромни лазерни устройства Brother L2000 печатат и копират със скорост от 30 стр./мин., като върховите модели от гамата вдигат летвата до 34 стр./мин. Тези скорости позиционират серията много високо в целевия потребителски сегмент и са постигнати благодарение на технологията с два лазерни лъча, които изграждат изображенията върху барабана по-бързо.

 

 

 

Показателят „First paper out time (FPOT)“ – времето за излизане на първата страница - е друг важен фактор, с който линията L2000 се отличава. Моделите на Brother успяват да изкарат първата напечатана страница само 8.5 секунди след получаване на задачата.

Серията L2000 е проектирана да направи печата и сканирането възможно най-безпроблемно. Всеки модел разполага с входна тава за 250 листа, а мултифункционалните устройства са снабдени с автоматично листоподаващо устройство (ADF) за 50 страници. Върховият модел МФУ разполага с двустранно листоподаващо устройство. Тези функции, в комбинация с технологията за минимизиране на засядането на хартия, успешно намаляват закъсненията.

Моделната гама L2000 отговаря и на други важни изисквания на малките и домашни офиси - ценова ефективност и малко въздействие върху околната среда.

По отношение на ценовата ефективност, устройствата Brother L2000 са съвместими със стандартна тонер касета за до 1200 страници, както и с касета с голям капацитет за до 3000 страници, която дава възможност за покупка на по-малък брой консумативи и по-малко време за смяната им.

 


Brother залага на бързината на печат в новата си серия лазерни устройства L2000

© Computer World, Computerworld.bg

 

За да осигурят екологичен режим на работа, устройствата разполагат с еко режим за пестене на тонер, както и с настройка за автоматично заспиване, която пести енергия в неактивните периоди. Налична е и функция за пропускане на празни страници и автоматичен двустранен печат, които намаляват прахосването на хартия.

Консумацията на енергия е намалена допълнително, благодарение на друга иновативна функция на тези машини – тихата работа. Всички модели работят с ниво на шум под 50dB, което допринася за създаване на спокойна работна атмосфера, насърчаваща продуктивността и креативността. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X