Компютърен Хардуер

SG-Computers Engineering представя сървърните решения на Gigabyte у нас

Computer World

SG-Computers Engineering ще отговаря за дистрибуцията на сървърни решения на световния производител на технологични продукти за крайните потребители Gigabyte Technology у нас. Gigabyte е един от световните ИТ гиганти, който обикновено се свързва с производството на дънни платки, видеокарти, смартфони и др.

Корпоративните платформи на Gigabyte Technology са базирани на полуготови (беърбоун) системи с висока степен на мащабируемост, за да отговорят на нуждите на бизнеса от всеки калибър. Това са 1U или 2U ракмаунт решения, които допълнително се конфигурират с необходимите процесори, количество памет, контролери, твърди дискове в зависимост от конкретното приложение, и да бъдат надстроявани в унисон с нуждите на всяка организация.

Сървърите на Gigabyte Technology са висок клас решения и по отношение на своята отказоустойчивост. Всички платформи са снабдени със сменяеми (hot-swappable) захранващи модули, както и 3,5 инчови HDD/SSD гнезда, които поддържат и 2.5 инчови HDD/SSD устройства. Сървърите разполагат с много опции за разширение – стандартни PCI-Е слотове, както и Mezzanine формат слотове за поставяне на необходимите допълнителни контролери.

Гамата сървъри на Gigabyte Technology, включва както платформи, базирани на най-новите Intel Scalable процесори, така и такива с най-новите процесори на AMD – EPYC, които с появата си предизвикаха сериозно раздвижване в корпоративния сегмент. Освен висока производителност, те предлагат още по-висока степен на разширение и мащабируемост в еднопроцесорни и двупроцесорни 1U и 2U конфигурации.

Интересно допълнение към Intel и AMD платформите на Gigabyte Technology са решенията с ARM процесори. Те осигуряват изключително висока изчислителна плътност по отношение на броя ядра, както и енергийна ефективност. В горния край на ARM-системите са 4-модулните 2U модели с общо до 8 броя Cavium ThunderX 48-ядрени чипове.

Ние сме се фокусирали върху дистрибуцията на сървърни решения, които осигуряват висока надеждност и 24/7 експлоатация с практически нулево време на отказ (Zero-downtime)”, коментира Стойчо Гергинов, изпълнителен директор на SG-Computers Engineering.

Освен сървъри на Gigabyte Technology, дистрибуторът предлага и хибридни или изцяло flash базирани сторидж решения на фирмата, която стои зад разработката на най-популярната сторидж операционна система – FreeNAS. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X