Компютърен Хардуер

Мтел вече предлага и Apple iPad на родния пазар

Computer World

Разширяване на партньорството си с Apple, което ще направи продуктите на компанията по-достъпни за българския потребител, обяви Mtel. Това бе обявено по време на медийно събитие на телекома, на което се състоя официалната премиера на смартфона iPhone X. Обявен бе и старт на продажбите на три таблета от серията iPad.

Новост е именно последното – освен смартфоните на Apple телекомът започва да предлага и нейните таблети. По думите на Александър Колев, продуктов мениджър, Мтел е първият оператор в България и вторият в групата A1, който ще продава новите устройства, както и аксесоари за тях.

Таблетите на Apple ще може да бъдат купени от всички магазини на Мтел. В 32 от обектите на компанията ще бъдат изложени демонстрационни бройки. Освен последните модели iPad Pro (с диагонали 12,9 и 10,5 инча), ще е достъпен и обновеният “обикновен” 9,7-инчов iPad. Логично, операторът ще предлага само версията на устройствата, поддържаща 4G свързаност. 

Според Колев таблетите на Apple продължават да са популярни, включително като заместители на традиционния компютър. Въпреки по-високата си цена, бидейки продукти от висок клас, таблетите на компанията се радват на висок пазарен дял – около 30 на сто. От Мтел очакват тази тенденция да се запази “през следващите няколко години”.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X